arrow
arrow
arrow
arrow

در آزمايشگاه ژنوميك تغذيه (Nutritional Genomics)، رابطه متقابل بين غذا و ژن مورد بررسي و آزمايش قرار مي گيرد. اين رابطه متقابل، در سطح مولكولي، در سه زمينه تقسيم بندي مي شود.

 

1) اثر تفاوت هاي ژنتيكي، اعم از انواع جهش ها و پلي مورفيسم هاي DNA ژنوميك، بر متابوليسم مواد مغذي.
2) اثر عوامل غذايي مختلف بر بيان ژن ها از طريق تغيير در ساختار ژن ها
3) اثر مواد غذايي در تغييرات اپي ژنتيكي ژن ها و در نتيجه تغيير ميزان بيان ژن ها
دانشجويان و محققان، در آزمايشگاه ژنوميك تغذيه، با استفاده از تكنيك هاي مختلف، اين سه زمينه را مورد مطالعه قرار مي دهند.

دستگاه هاي موجود در اين آزمايشگاه:
-    Real- time PCR  
-    PCR thermocycler
-    Nano Drop
-    Cold Centrifuge   
سانتريفوژ يخچال دار                                                   
-    Shaking Incubator
انكوباتور شيكردار
-    Hot Water Bath
حمام آب گرم
-    Gel Electrophoresis Tanks
تانك الكتروفورز
-    Gel Documentation Device
ژل داك
 
تست هايي كه در اين آزمايشگاه انجام مي گيرد:
-    استخراج DNA
-    استخراج RNA و ساخت cDNA
-    PCR، واكنش زنجيره اي پليمراز
-    تعيين كمي ميزان بيان ژن به روش Quantitative Real-time PCR
-    الكتروفورز محصولات PCR به روش Agarose Gel Electrophoresis  يا PAGE
-    تعيين جهش هاي ژنتيكي و پلي مورفيسم هاي DNA يه روش هاي:

a.    RFLP: Restriction Fragment Length Polymorphism
b.    Primer- Probe Real-time PCR

مسئول آزمايشگاه: سركارخانم دكتر فريبا كوهداني
كارشناس آزمايشگاه: آقاي احسان الوندي

آخرین اخبار

دسترسی های سریع

در قسمت زیر می توانید با یک کلیک به مهم ترین بخش های سایت دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دسترسی داشته باشید.