arrow
arrow
arrow
arrow

با توجه به اينكه تمام واكنش هاي بيوشيميايي در داخل سلول صورت مي گيرد، طبيعتا جداسازي تغذيه و بيوشيمي غيرممكن است. بررسي واكنش هاي بيوشيميايي از جمله توليد انر‍‍ژ‍ي، اختلال در توليد انرژي، كاهش توليد انر‍ژی

كه در ارتباط با تغذيه مي تواند باشد،مطالعه آنها با واكنش هاي شيميايي ميسر است، در نتيجه تغذيه و بيوشيمي قابل تفكيك نبوده و لازم و ملزوم يكديگر هستند.

اهداف :
-    بررسي و اندازه گيري فاكتورهاي بيوشيميايي و ارتباط آن با بيماري هاي مختلف از جمله بيماري هاي تغذيه اي، سندرم متابوليك و....
-    تخليص و جداسازي ملكول هاي بيوشيميايي جهت استفاده در پروسه تغذيه اي و همچنين تخليص و جداسازي آنزيم ها جهت بررسي واكنش هاي بيوشيميايي مختلف در پروسه توليد انرژي و متابوليسم
-    بررسي و اندازه گيري ريز مغذي ها و كوفاكتورها ( ويتامين ها) جهت ارزيابي هاي تغذيه اي

دستگاه هاي موجود در اين آزمايشگاه:

-    انواع دستگاه هاي اسپكتروفتومتري و الايزا
-    انواع دستگاه هاي كروماتوگرافي
-    دستگاه الكتروفورز
-    HPLC
-    دستگاه جذب اتمي يا Atomic Absorption
-    Freeze Dryer
-    Blotting

تست هايي كه در اين آزمايشگاه انجام مي گيرد:

-    اندازه گيري ويتامين هاي A، ‍‍C، E، D، B و غيره.
-    اندازه گيري ريز مغذي هايي مانند آهن، روي، منيزيم و غيره.
-    اندازه گيري آنزيم هاي مختلف مانند: SGOT، SGPT، Alp و غيره.
-    اندازه گيري اكسيدان ها و آنتي اكسيدان ها مانند LdL ox
-    انجام فاكتورهاي التهابي مانند CRP، RF، سيتوكين ها و انترلوكين ها.
-    تخليص انواع پروتئين ها به روش HPLC  و غيره
-    شناسايي ملكولي با روش الكتروفورز، ايمونوالكتروفورز، Blotting و غيره

 

مسئول آزمايشگاه: دكتر محمود جلالي
كارشناس آزمايشگاه: خانم مهناز زارعي

آخرین اخبار

دسترسی های سریع

در قسمت زیر می توانید با یک کلیک به مهم ترین بخش های سایت دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دسترسی داشته باشید.