• تاریخ انتشار : 1402/02/12 - 08:15
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 765
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (TUMS Q&A)

تغذیه برای بیماران مبتلابه سرطان

دکتر حامد محمدی، متخصص تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در هفتمین قسمت از برنامه پرسش و پاسخ با متخصصان (TUMS Q&A)، تأثیر تغذیه در پیشگیری و بهبود از بیماری سرطان را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حامد محمدی، تغذیه را دارای سه نقش عمده برای درمان بیماران مبتلابه سرطان برشمرد و گفت: اولین نکته‌ای که وجود دارد، حمایت از بیماران مبتلابه سرطان به‌منظور پیشگیری از کاهش وزن و پیشگیری از عوارض درمان مانند تهوع و استفراغ و عوارض گوارشی که وجود دارد است که با کمک تغذیه، بیمار را تحت کنترل قرار دهند تا بیمار خیلی دچار عوارض تغذیه‌ای ناشی از شیمی‌درمانی و یا رادیوتراپی و یا جراحی نشود.

نکته دوم در حوزه درمان بیماران سرطانی، در مورد بیمارانی است که سرطان آن‌ها درمان شده است، مانند کانسر سینه و کانسرهای این‌چنینی است که بعد از مدتی یا به‌صورت جراحی یا با شیمی‌درمانی و رادیوتراپی درمان شده‌اند می‌خواهیم بدانیم که تغذیه چه نقشی می‌تواند در جلوگیری از عود مجدد این بیماری‌ها داشته باشد.

وی افزود: بسته به نوع کانسری که بیمار و وابسته به هورمونی بودن یا نبودن آن، تغذیه و رژیم غذایی خاص خودش را دارند تا بیماران بتوانند از عود مجدد این بیماری پیشگیری کنند

نکته سوم در حوزه نقش تغذیه در بیماران سرطانی مربوط به افراد و خویشاوندان درجه اول این تیپ بیماران است به همین دلیل در بسیاری از سرطان‌ها خصوصاً در سرطان‌های وابسته به هورمون مانند سرطان سینه معمولاً این نگرانی را در خصوص افراد خانواده داریم که آیا سایر اعضای خانواده هم ممکن است به این بیماری مبتلا بشوند و آیا با کنترل تغذیه می‌شود خطر ابتلای بقیه افراد خانواده را کمتر کرد یا خیر که قطعاً پاسخ مثبت است و حتماً رژیم‌های غذایی مخصوص در مورد بازماندگان این بیماران هم می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد که از خیلی بیشتر خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد.

مصاحبه: نسیم قرائیان
تنظیم: فوزیه بیک پور

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا,فرهنگ سواد و سلامت,گروه های آموزشی,معاونت درمان
  • کد خبر : 231721
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم