کتاب سفره سنتی خوزستان تحقیقی جامع در فرهنگ غذایی استان خوزستان منتشر شد
کتاب "سفره سنتی خوزستان" (غذاهای سنتی خوزستان) تحقیقی جامع در فرهنگ غذایی استان خوزستان به همت نازنین کاظمی نویسنده خوزستانی روانه بازار نشر شد.نازنین کاظمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، این کتاب را حاصل پنج سال تحقیق و پژوهش در غذاهای سنتی خوزستان دانست
کتاب "سفره سنتی خوزستان" (غذاهای سنتی خوزستان) تحقیقی جامع در فرهنگ غذایی استان خوزستان به همت نازنین کاظمی نویسنده خوزستانی روانه بازار نشر شد. نازنین کاظمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، این کتاب را حاصل پنج سال تحقیق و پژوهش در غذاهای سنتی خوزستان دانست.
وی گفت: تنوع فرهنگی در کنار آب و هوای چهار فصل دلیل مؤثر در ایجاد طعمها و رنگهای گوناگون در غذاهای سنتی خوزستان است. غذاهای سنتی الهام یافته و برآمده از طبیعت هستند و با روح و جسم مردم سازگاری بیشتری دارند. بر چرخهی طبیعی محیط زیست تاثیر سویی نداشته و در پیوند میان طبیعت و تغذیه، توجه و اهتمام به نگهداری از طبیعت به عنوان مبنع اصلی غذای انسان را در پی خواهد داشت. غذاهای سنتی با مواد اولیه بومی و محلی تهیه میشود. توجه به این امر که غذاهای سنتی اغلب درونمایهای گیاهی دارند در شناخت اقلیمی و به ویژه آشنایی با اکو سیستم طبیعی استان سودمند است.
این نویسنده خوزستانی گفت: اهمیت غذاهای سنتی اگر از دیگر جنبههای فرهنگی بیشتر نباشد کمتر هم نیست، چرا که ارتباط مستقیمی با سلامت جسم و روح انسان و حتی محیط زیست دارد. و پرداختن به آن نه تنها سودمند بلکه ضروری است. و از سویی دیگر، رخدادهای تاثیرگذار چون جنگ هشت ساله که منجر به مهاجرت اجباری خوزستانیها به دیگر استانها شد، در گسترش فرهنگ استان و به ویژه فرهنگ غذایی آن بیتاثیر نبوده است. کاظمی یادآور شد این کتاب از به فراموشی سپردن بخش مهمی از فرهنگ غذایی نسلهای پیشین جلوگیری کرده و این فرهنگ را به نسل کنونی و نسلهای آینده انتقال داده و از آن حفاظت میکند.
کتاب فوق توسط انتشارات نویسندگان آزاد در قطع رقعی و در ۱۸۸ صفحه با کاغذ گلاسه و چاپ چهار رنگ و مصور با شابک: 978-622-7188-84-4 ارائه شده است.
ارسال به دوستان