گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی
گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی

رشته علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی رشته ای است که در آن دانشجویان با کنترل کیفیت، ایمنی و ارزیابی های میکروبی، شیمیایی و فیزیکی و همچنین خواص بیوفیزیک، بررسی اثر فرایند و فرمولاسیون غذا آشنا می‏شوند؛ که ارزیابی کیفیت بهداشتی غذا و روش‏های مدیریت بهداشت از مزرعه تا سفره (مصرف کننده) در این شاخه از صنایع غذایی مورد توجه است.

کنترل کیفیت و بهداشتی مواد غذایی ، نقش حیاتی در تامین سلامت انسان ها دارد. تغذیه از جمله نیازهای بنیادی جامعه بشری بوده و تأمین آن یکی از شروط تحقق امنیت ملی می باشد. تأمین غذای با کیفیت، سالم و کافی برای جمعیت کشور، همواره مسئله ای اساسی و مهم برای دولت مردان و متخصصان بوده است و یک رکن اساسی در تغذیه صحیح و سالم می باشد که به موازات آن کنترل دقیق و مناسب ماده غذایی در فرآیند تولید تا مصرف نیز، حائز اهمیت می باشد.

ماموریت گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تربیت نیروهای متعهد و متخصص و آگاه به مسائل علمی روز، توانمند، مسئولیت­پذیر و پاسخ گو در مقابل مسائل اجتماعی، حساس به سلامت افراد جامعه در حیطه علوم و صنایع غذایی جهت خدمت در عرصه های بهداشتی، صنعتی، تحقیقاتی و آموزشی کشور می باشد. حال آنکه با پیش بینی خط مشی‌های مربوط به آموزش نظری و عملی دانشجویان قادر می‌باشند راهکارهای عملی برای کاهش ضایعات، افزایش عمر ماندگاری محصول، فرمولاسیون محصولات غذایی سلامت محور و فراسودمند و شناسایی و کنترل مخاطرات بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی در تمام مراحل فرآوری محصول از تولید محصولات کشاورزی و دامپروری تا فرآوری و بسته بندی و توزیع را با استفاده از تکنولوژی و فناوری‌های روز در دنیا در راستای تضمین امنیت و ایمنی مواد غذایی و توسعه پایدار، ارائه دهند.

 رسالت

  •  آموزش و تربیت دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد جهت کسب دانش نظری و مهارت های آزمایشگاهی و عملی متناسب با نیازهای تخصصی جامعه در رشته علوم و صنایع غذایی.
  •  افزایش عملکرد و رویکردهای پژوهشی دانشجویان با تاکید بر پژوهش های بنیادی، فناورانه و کاربردی متناسب با نیازهای جامعه و اولویت های پژوهشی کشور
  • پاسخ مناسب آموزشی و پژوهشی و فناورانه به نیازهای اولویت بندی شده منطقه‌ای و کشوری
  • حرکت در راستای تحقق اهداف کلان دانشگاه و کشور

چشم انداز

 از چشم اندازهای گروه علوم و صنایع غذایی در دانشگاه علوم پزشکی تهران می توان به برنامه ریزی در خصوص جذب اعضای هیئت علمی، کارشناسان و نیروهای متعهد، متخصص، مستعد و توانمند، افزایش همکاری با دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی، همکاری با مراکز تحقیقاتی و صنایع غذایی مختلف، راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های آموزشی-پژوهشی متناسب با اهداف گروه، دانشکده و دانشگاه، افزایش توانمندی های علمی-پژوهشی به عنوان قطب علوم و صنایع غذایی در منطقه آمایشی و کشور و بین المللی، ارتباط با کارخانجات و صنایع غذایی به جهت شناسایی و حل مشکلات صنعتی و بهبود فرایند تولید و فراوری مواد غذایی با هدف رسیدن به سطوح بالاتر علمی در کشور و در نهایت بهبود سلامت مواد غذایی و تغذیه جامعه اشاره کرد. همچنین تاسیس و راه اندازی آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی مواد غذایی، تاسیس مرکز نوآوری و فناوری محصولات غذایی و جذب دانشجوی دکترای تخصصی علوم و صنایع غذایی- گرایش کنترل کیفی و بهداشتی (در ادامه) از اهداف این گروه می باشد. مهمتر اینکه، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران برآنست تا در آینده ای نزدیک با فراهم نمودن محیط های حمایتی مناسب آموزشی و پژوهشی در زمینه های علوم و صنایع غذایی از طریق نیروی انسانی کارامد جزء گروه های برتر آموزشی در کشور باشد.

آخرین خبرها