چهارشنبه 03 بهمن 1403
EN
لوگو

دانشکده تغذیه و رژیم شناسی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید

جامعه استفاده کننده

استفاده از منابع در محل کتابخانه با ارائه کارت شناسایی برای عموم مجاز است.

اعضا کتابخانه ( اعضا هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی ) و دارندگان معرفی نامه (فرم امانت بین کتابخانه ای) از دانشکده ها و مراکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران می توانند کتاب امانت بگیرند. 

 

 

بخش های کتابخانه

خدمات فنی

میز امانت و مخزن

پایان نامه

کتابخانه دیجیتال

خدمات فنی

وظیفه اصلی بخش خدمات فنی در هر کتابخانه ای شناسایی نیاز اطلاعاتی مراجعین و برآن اساس انتخاب، سفارش، خرید، ثبت، سازماندهی، آماده سازی منابع مورد نیاز، ورود اطلاعات کتابشناختی منابع در نرم افزار، وجین، رسیدگی به امور کتابهای اهدایی و روزآمد نگهداشتن مجموعه کتابخانه می باشد.

مجموعه سازی کتابخانه دانشکده تغذیه از طریق شرکت در نمایشگاههای بین المللی کتاب، مکاتبه با بعضی از ناشرین دولتی ایران و درخواست کتابهای مورد نظر، دریافت هدایا از طرف اساتید و دانشجویان دانشکده، و بعضی از نهادها و دانشکده ها ... می باشد.

امر انتخاب کتاب از طریق نظرخواهی از اعضا هیئت علمی و دانشجویان انجام می گیرد. با شروع نمایشگاههای بین المللی کتاب از اعضا هیئت علمی و  دانشجویان درخواست می شود تا با مراجعه به سایت نمایشگاه ، اطلاعات کتابهای مورد نظرشان را تهیه و به کتابخانه اعلام نمایند. همچنین کتابخانه افراد را راهنمایی کرده تا جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به کتابهای ارائه شده در نمایشگاه ، به سایت آمازون مراجعه کنند. سپس " کتابهای انتخابی " بعد از بررسیهای لازم و تائید ریاست محترم کتابخانه، خریداری می گردد.

کتابها فهرست نویسی شده و اطلاعات کتابشناختی آنها در نرم افزار کتابخانه (آذرسا) وارد می شود. سیستم رده بندی کتابخانه، رده NLM (رده بندی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا) و LC (کتابخانه کنگره) می باشد.

همچنین با شرکت در نمایشگاه " مرکز کتب دیجیتال " ،کتابهای الکترونیک (E-book ) در قالب فایل pdf که بر روی دیسک فشرده رایت شده، تهیه می شود.

پایان نامه های دانشجویان دانشکده در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا تخصصی از دیگر منابعی می باشد که بعد از ثبت و آماده سازی در مجموعه کتابخانه نگهداری می شود. اطلاعات کتابشناختی پایان نامه ها وارد نرم افزار تحت وب کتابخانه های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران " آذرسا " شده و نمایه سازی می شود. دسترسی به سامانه جستجوی منابع کتابخانه و بازیابی آنها ، فقط از طریق مرورگر Mozilla  و برای همگان امکان پذیر است.

از دیگر وظایف این بخش، اطلاع رسانی در مورد اخبار نمایشگاههای کتاب و تازه های کتابخانه می باشد.

 

میز امانت و مخزن

علت اصلی تمامی فعالیتهای کتابخانه در نهایت ارائه خدمات به مراجعین می باشد که میز امانت نمایانگر کمیت و کیفیت خدمات رسانی کتابخانه و رضایتمندی ارباب رجوع می باشد. مخزن سیستم باز می باشد و مراجعین به تمامی منابع بطور مستقیم دسترسی دارند.

مجموعه کتابخانه شامل کتاب فارسی، کتاب لاتین، کتاب الکترونیک ( درقالب فایلpdf  رایت شده برروی دیسک فشرده ) و پایان نامه می باشد.

از دیگر وظایف میز امانت، دادن تسویه حساب به فارغ التحصیلان دانشکده است.

 

پایان نامه

پایان نامه ها ی گروههای آموزشی "تغذیه جامعه"، " تغذیه بالینی" و " تغذیه سلولی ملکولی " در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی فقط به صورت چاپی و در محل کتابخانه دردسترس می باشد. اولین پایان نامه دانشکده تغذیه در تاریخ 21/12/89 دفاع شده است. 

پایان نامه های پردیس بین الملل دانشگاه در رشته تغذیه در این کتابخانه نگهداری می شود.

 

کتابخانه دیجیتال

از طریق سایت کتابخانه دیجیتال دانشگاه به بعضی از معتبرترین و با ارزش ترین بانکهای اطلاعاتی، متن کامل مقالات بعضی از مجلات در حوزه پزشکی، بهداشت، پیراپزشکی ...،کتابهایOnline  دنیا، بانکهای اطلاعاتی داخل کشور و مجلات علمی انتشارات دانشگاه علوم پزشکی تهران امکان دسترسی وجود دارد. این دسترسی از داخل و خارج از دانشگاه (Vcampus) فقط برای استفاده اعضا هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران امکان پذیر است.  http://diglib.tums.ac.ir

متن کامل 306 عنوان کتاب در قالب فایل pdf در دسترس است. اعضا کتابخانه می توانند با مراجعه به کتابخانه  متن کامل کتابهای مورد نظرشان را بر روی دیسک فشرده رایت کرده یا برروی فلش منتقل کنند.

نظام نوین اطلاعات پژوهش های پزشکی ایران http://research.ac.ir

" نظام نوین اطلاعات پژوهش های پزشکی ایران (نوپا) " مجموعه ای از شیوه نامه ها و سامانه های اطلاعاتی دربرگیرنده اجزای نظام پژوهش علوم پزشکی کشور شامل پژوهشگران و نویسندگان مقالات، طرح های تحقیقاتی، پایان نامه ها، مقالات، مجلات، کتاب ها، پروانه های ثبت اختراعات و سایر موارد مرتبط است. این نظام که به اختصار "نوپا" نامیده می شود شامل 12 سامانه اطلاعات علمی پژوهشی است که12خدمت نوین پژوهشی را به شرح زیر به پژوهشگران علوم پزشکی کشور ارائه می نماید:      

1. بانک اطلاعات طرح های تحقیقاتی و پایان نامه های علوم پزشکی کشور

2. سامانه مشابهت یاب

3. سامانه علم سنجی دانشگاههای علوم پزشکی کشور

4. بانک اطلاعات نشریات علوم پزشکی کشور

5. سامانه علم سنجی اعضای هیئت علمی

6. سامانه منبع یاب (Resource Finder)

 

تجهیزات هوشمند سازی

کتابخانه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی از امکانات زیر برخودار می باشد:

ایستگاه جستجوی برخط

کتابخانه مجهز به یک دستگاه کامپیوتر متصل به اینترنت جهت امور جستجو و بازیابی مشخصات منابع  توسط مراجعین می باشد.

خدمات مرجع مجازی

کتابخانه از طریق بخش " پرسش از کتابدار " و همچنین پیام رسان های ایتا و واتساپ جوابگوی پرسش، راهنمایی و اطلاع رسانی به کاربران می باشد.

تنظیمات پس زمینه