متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/08/18 - 09:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 315
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ژورنال کلاب زهرا مصلایی دانشجوی دکتری سیاست های غذا و تغذیه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی: جلسه ژورنال کلاب زهرا مصلایی دانشجوی مقطع دکتری رشته سیاست های غذا و تغذیه با موضوع "آماده برای تغییر: دانشجویان تمایل به تغییر و کاهش ضایعات غذایی خود پس از برنامه ی کاهش ضایعات دارند" دوشنبه 16 آبان 1401 با حضور استادان و دانشجویان به صورت حضوری در سالن شورا برگزار شد. 

نتایج این مقاله نشان می دهد ضایعات غذایی ناکارآمدی در استفاده از منابع انسانی، طبیعی، اقتصادی و سیاسی در سطح جهان در طول تولید و مصرف مواد غذایی است. در کشورهای توسعه یافته، مصرف کنندگان مسئول 60 درصد ضایعات غذایی در طول زنجیره غذا هستند. بنابراین مداخلاتی که تغییر رفتار ضایعات غذای فردی و خانگی را هدف قرار می دهند ضروری هستند. غذاخوری های دانشگاه در سرتاسر جهان فضای کوچک مناسبی را برای آموزش مهارت های غذا و تغذیه و تغییر رفتار های مرتبط با آن فراهم می کنند. برنامه ی هیچ ته مانده ای باقی نمانده است(No Scrap Left Behind)،یک برنامه کاهش ضایعات غذایی در کافه تریا می باشد که به صورت پایلوت در دانشگاه پورتلند ایالات متحده، انجام و ارزیابی شد. پس از اجرای برنامه، با استفاده از اندازه گیری های مستقیم و غیرمستقیم، رفتار ضایعات مواد غذایی، نگرش ، دانش و احساسات مرتبط با ضایعات غذا ارزیابی شد. نتایج نشان داد که شرکت کنندگان نگرش مثبتی نسبت به کاهش ضایعات مواد غذایی داشتند، متعهد به انجام اقداماتی برای ضایعات غذایی بودند، تا حدودی از تأثیرات مواد غذایی هدر رفته آگاهی داشتند و اقدامات خود را به طور کلی برای کاهش ضایعات مهم می دانستند. ضایعات غذایی به ازای هر دانش‌آموز در طول سال اول برنامه‌28%کاهش یافت (000967/0 = p) و در سال بعد با اندازه‌گیری یک هفته قبل و یک هفته بعد از اجرای برنامه میزان ضایعات غذایی‌ 26%کاهش یافت (0218/0 = p). بنابراین دانشجویان برای تغییر رفتار غذایی آماده بودند و این برنامه در کوتاه‌مدت بر رفتار دانشجویان اثرگذار بود. تحقیقات آینده باید به طور خاص اثرگذاری برنامه‌ بر بهبود نگرش و مهارت‌های دانشجویان در بلندمدت را بررسی کند. در مقایسه با سایر تحقیقات در مورد برنامه های کافه تریا، نتایج نشان می‌دهد که برنامه‌ ی کاهش ضایعات غذایی می‌تواند تأثیر مثبتی بر گرایش و رفتار دانشجویان داشته باشد و زمانی که متناسب با جمعیت باشد، مؤثرتر باشد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 220188
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه