در راستای توسعه همکاریهای بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی تهران/ مسئول میز همکاریهای علمی ایران و اقلیم کردستان عراق، از مراکز آموزشی و سلامت شهر اربیل عراق بازدید کرد
دکتر کوروش جعفریان، عضو هیئتعلمی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی و مسئول میز همکاریهای علمی ایران و اقلیم کردستان عراق، از مراکز آموزشی و سلامت شهر اربیل عراق بازدید کرد.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، در پی برگزاری کنگره کاردیولوژی از 18 تا 23 مهر 1402 در دانشگاه پزشکی هوالر (Hawler Medical University) شهر اربیل، دکتر کوروش جعفریان، عضو هیئتعلمی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، برای سخنرانی با موضوع " تغذیه؛ گذشته، حال و آینده" در این رویداد علمی شرکت کرد.
وی ضمن حضور در کنگره، در پی دعوت روسای دانشگاههای هوالر، کردستان، پلیتکنیک و جهان شهر اربیل، از این دانشگاهها بازدید و با روسای آنها دیدار و گفتگو کرد.
دکتر جعفریان طی این سفر، با مدیران حوزه سلامت شهر اربیل نیز ملاقات کرد که این دیدارها حاکی از علاقهمندی روسای دانشگاهها و مسئولان حوزه درمان و سلامت شهر اربیل برای آغاز همکاری با دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینههای درمانی، آموزشی، حضور و تبادل تجربیات اساتید در دانشگاههای این شهر بود.
مسئول میز همکاریهای علمی ایران و اقلیم کردستان، ضمن تشریح نشستی که با رئیس دانشگاه جهان برگزار شد؛ اظهار داشت: دانشگاه جهان(Cihan University) یکی از بزرگترین دانشگاههای خصوصی کشور عراق با بیش از ده هزار دانشجو است که مسئولان آن درباره توسعه دانشکده پزشکی این دانشگاه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران ابراز تمایل کردند و خواستار انعقاد تفاهمنامه همکاری و عقد قرارداد در این خصوص شدند.
وی افزود: مسئولان دانشگاه جهان در حال احداث بیمارستان آموزشی 500 تختخوابی برای این دانشگاه بوده و درخواست مشارکت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با این بیمارستان و دانشگاه را مطرح کردند.
وی اظهار داشت: این دانشگاه همچنین علاقهمند به همکاری با دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه تبادل اساتید و اجرای پروژههای مشترک است.
دکتر جعفریان در پی دیدار با دکتر نورالدین اسماعیل رئیس دانشگاه هوالر نیز بیان داشت: دانشگاه پزشکی هوالر (Hawler Medical University) یکی از قدیمیترین و قویترین دانشگاههای دولتی استان اربیل است که دانشکدههای مختلفی ازجمله پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، بهداشت و پیراپزشکی دارد و این دانشگاه نیز در پی آغاز و گسترش همکاریها با دانشگاه علوم پزشکی تهران بهویژه در موضوع برگزاری دورههای کوتاهمدت، ارتقا سطح توانمندیهای اعضای هیئتعلمی و تبادل اساتید و دانشجویان با هدف استفاده از ظرفیتهای دو دانشگاه است.
مسئول میز همکاریهای علمی ایران و اقلیم کردستان عراق درباره بازدید از دانشگاه پلیتکنیک اربیل و دیدار با رئیس این دانشگاه اظهار داشت: دانشگاه دولتی پلیتکنیک اربیل (Erbil Polytechnic University) علیرغم اینکه دانشگاه کوچکی است اما علاوه بر گروههای آموزشی در حوزه پزشکی و سلامت، بیش از ده دپارتمان آموزشی متنوع در حوزههای غیرپزشکی نیز دارد.
وی افزود: با توجه به بازدید صورت گرفته از این دانشگاه، دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران زمینههای همکاری متنوع و خوبی با این دانشگاه میتوانند داشته باشند.
دکتر جعفریان ادامه داد: در این سفر با رئیس "دانشگاه کردستان" شهر اربیل نیز ملاقاتی صورت گرفت که در پی آن درخواست همکاری رئیس این دانشگاه برای استفاده از تجربیات اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسعه کمی و کیفی رشتههای این دانشگاه مطرح شد.
در ادامه مسئول میز همکاریهای علمی ایران و اقلیم کردستان عراق با همراهی دکتر آزاد سعید (از متخصصان مراکز بهداشتی اربیل)، از "مرکز سلامت شهری اربیل" بازدید کرد و وضعیت حضور متخصصان در مراکز بهداشتی و درمانی این شهر را در سطح بسیار بالایی ارزیابی کرد.
وی افزود: حضور متخصصان رشتههای مختلف در مراکز بهداشتی عمومی باعث بهرهمندی مراجعین از سطح بالای درمان و کاهش نیاز به مراجعه به مراکز درمانی خصوصی و بیمارستانها میشود که این الگوی بسیار خوبی در حوزه درمان است.
دکتر جعفریان در پایان این سفر ششروزه با مدیرکل سلامت شهر اربیل و مسئولان بخش خصوصی این شهر در حوزه سلامت و درمان نیز دیدار و گفتگو کرد.
وی در تشریح این نشستها اظهار داشت: راهاندازی سامانه نسخ الکترونیکی، سامانه سیب سلامت، تبادل تجربیات با مسئولین سازمان انتقال خون ایران در موضوع بانک خون، راهاندازی مرکز پیوند کبد و درخواست همکاری از دانشگاه علوم پزشکی تهران برای همکاری در این مرکز، راهاندازی شعبه بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در شهر اربیل با حمایت بخش خصوصی این شهر و تأمین فضای فیزیکی توسط آنان، راهاندازی مرکز کلینیکی دانشگاه در شهر اربیل برای طراحی و برگزاری دورههای آموزشی کوتاهمدت و همچنین توسعه گردشگری سلامت، راهاندازی دفتر همکاریهای دانشگاه در یکی از مراکز آموزشی، درمانی و یا بخش خصوصی شهر اربیل مشابه دفتر همکاریهای دانشگاه در سلیمانیه برای گسترش همکاری و سهولت ارتباطات، از مهمترین عناوین مطرحشده برای همکاری طی این جلسات بود.
وی در پایان افزود: با توجه به این گفتگوها و دیدارها، ارتباطات خوبی صورت گرفت و این سفر میتواند آغاز مناسبی برای توسعه همکاریها با اقلیم کردستان عراق باشد که با حمایت و مساعدت مدیران ارشد دانشگاه میتوان اهداف بسیاری را محقق کرد.
دکتر جعفریان تصریح کرد: میز همکاریهای علمی ایران و اقلیم کردستان عراق، آمادگی همکاری با اساتید دانشگاه برای ارائه راهکارهای ارتباطی و گسترش زمینه همکاری با دانشگاههای منطقه اقلیم کردستان را دارد؛ تا بتوان از این طریق گام دیگری برای تحقق اهداف بینالمللی سازی دانشگاه برداشت.
ارسال نظر