نشست روسای دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی و دانشکدگان کشاورزی دانشگاه تهران با تمرکز بر همگرایی علمی و پژوهشی برگزار شد
در راستای توسعه همکاریهای مشترک آموزشی و پژوهشی، دکتر محمدحسن جوانبخت، رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران و هیئت همراه با دکتر سید محمدعلی ابراهیمزاده موسوی، رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران دیدار کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که چهارشنبه 21 آبان 1404 در محل دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، دکتر غلامرضا جاهد خانیکی، مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده و دکتر فردین جوانمردی، دکتر محمود علیزاده ثانی و دکتر ژاله شیدائی، دیگر اعضای هیأتعلمی این گروه و سحر زاهدی، مدیر امور عمومی دانشکده نیز حضور داشتند.
در آغاز، دکتر ابراهیمزاده موسوی ضمن خیرمقدم، به معرفی اجمالی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی و زمینههای فعالیت آن پرداخت و گفت: پیشینه راهاندازی این مجموعه به سال 1279 شمسی مربوط میشود و هماکنون مشتمل بر پنج دانشکده، 16 رشته گرایش و 21 گروه آموزشی است.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به صورت خاص به فعالیت گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی در ذیل این مجموعه اشاره کرد و افزود: این گروه با هدف تربیت نیروهای آموزش دیده و پژوهشگران روزآمد برای تأمین نیازهای تخصصی در فرآوری مواد اولیه، واسط و جانبی بخش کشاورزی و غیر کشاورزی و ایجاد امنیت و سلامت پایدار مواد غذایی شکل گرفت.
وی تصریح کرد: دانشجویان گرایشهای مختلف این رشته طی دوران تحصیل با فرآیندهای تبدیل، نگهداری و بستهبندی مواد غذایی، طراحی کارخانه و واحدهای فرآوری و تبدیل مواد غذایی و فرمولاسیون و نوآوری در ساخت محصولات جدید آَشنا شده و مهارتهای لازم را برای استفاده بهینه از ضایعات کشاورزی و فرآوردههای جانبی واحدهای صنایع غذایی و بهبود کیفیت ایمنی و سلامت مواد غذایی به دست میآورند.
سپس دکتر جوانبخت به بیان توضیحاتی در خصوص دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، گروههای آموزشی، رشتهها و مقاطع تحصیلی مختلف آن پرداخت. رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین به صورت ویژه گروه علوم و صنایع غذایی را معرفی کرد و بیان داشت: رشته علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی، امکان آشنایی دانشجویان با کنترل کیفیت، ایمنی، ارزیابیهای میکروبی، شیمیایی و فیزیکی، خواص بیوفیزیک و اثر فرایند و فرمولاسیون غذا فراهم میکند. ارزیابی کیفیت بهداشتی غذا و روشهای مدیریت بهداشت از مزرعه تا سفره (مصرفکننده) در این شاخه از صنایع غذایی مورد توجه است.
وی با اشاره به تشکیل این گروه از حدود سه سال پیش در زیرمجموعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی از علاقهمندی دانشکده برای تعامل نزدیکتر با دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و به صورت خاص گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی خبر داد.
در ادامه، مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی ضمن بیان نکاتی در خصوص فعالیتهای این گروه، به طرح درخواستهایی برای همکاری مشترک پرداخت.
دکتر جاهد خانیکی به نیاز دانشجویان این رشته به توانافزایی در زمینه پایلوت فرآوری گوشت، لبنیات و غلات اشاره کرد و اظهار داشت: همچنین کسب مهارتهای لازم را برای استفاده بهینه از ضایعات کشاورزی و استخراج ترکیبات مفید در مسیر پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و صعبالعلاج نیز مورد توجه قرار دارد.
وی همچنین در خصوص همکاری مشترک پژوهشی با اساتید گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکدگان کشاورزی ابراز علاقهمندی کرد.
دکتر علیزاده، عضو هیأتعلمی گروه علوم و صنایع غذایی نیز بر استفاده از ارتباطات دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی با بخش صنعت تأکید کرد و بیان داشت: با تکیه بر گستره خوب این تعاملات، علاقهمندیم طی همکاریهای مشترک، ارتباط خود را با بخش صنعت به منظور تولید محصولات سلامتمحور، توسعه دهیم.
دکتر جوانمردی، دیگر عضو هیأتعلمی این گروه آموزشی نیز ضمن ارائه توضیحاتی درباره آزمایشگاه دانشکده و تجهیزات و دستگاههای موجود، پیشنهاد تشکیل کارگروهی متشکل از اساتید دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی و دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران را مطرح کرد.
وی اظهار داشت: این کارگروه میتواند در پیشبرد همکاریهای آتی به صورت هدفمند و عملیاتی نقش بسزایی ایفا کند.
در بخش پایانی این نشست، رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی تبادل اساتید و دانشجویان، تولید فرآوردههای درمانی و سلامتمحور با بهرهبرداری از محصولات کشاورزی و با در نظر گرفتن نیاز کشور و انجام فعالیتهای نوآورانه در مقوله امنیت غذایی را از جمله زمینههای موجود همکاری قلمداد کرد.
دکتر جوانبخت همچنین خواستار استفاده دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی دانشکدگان کشاورزی دانشگاه تهران در راستای بهبود سطح کیفی آموزش دانشجویان شد و با تکیه بر توانمندی اساتید و اعضای هیأتعلمی دو مجموعه، پیشنهاد اجرای پروژههای پژوهشی مشترک در راستای خلق ایدههای جدید، توسعه ارتباطات فرادانشگاهی و حل مشکلات کشور را مطرح کرد.
رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی اضافه کرد: با هدف عملیاتی شدن مباحث مورد اتفاق، انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک، ضروری به نظر میرسد. دکتر ابراهیمزاده موسوی نیز با تأکید بر وجود فصول مشترک همکاری میان طرفین، تولید فرآوردههای درمانی و سلامتمحور با بهرهبرداری از محصولات کشاورزی را یکی از مهمترین آنها دانست.
رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی همچنین از وجود زمینههای همکاری در حوزه طراحی محصول با توجه به ظرفیتهای دو مجموعه خبر داد و از پیشنهاد امضای تفاهمنامه مشترک استقبال کرد.
وی یادآور شد: امکان برگزاری نشستی میان گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشکدگان کشاورزی با گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی با هدف آشنایی و بررسی بسترهای همکاریهای مشترک وجود دارد.
ارسال نظر