دانشکده تغذیه و رژیم شناسی | آغاز دور سوم شورای بین‌الملل دانشکده علوم تغذیه با تمرکز بر جذب دانشجوی خارجی و توسعه تعاملات جهانی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1404/11/14 - 12:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 33
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

آغاز دور سوم شورای بین‌الملل دانشکده علوم تغذیه با تمرکز بر جذب دانشجوی خارجی و توسعه تعاملات جهانی

نخستین نشست از دور سوم شورای بین‌الملل دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی با رویکرد بارش افکار، بهره‌گیری از ایده‌ها و ارائه راهکارهای عملی برای تقویت و توسعه تعاملات بین‌المللی این مجموعه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که دوشنبه 12 بهمن 1404 برپا شد، دکتر محمدحسن جوانبخت و دکتر سیدرضا سبحانی، رئیس و معاون بین‌الملل دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دکتر مونا پورقادری، دکتر ثریا ابراهیم‌پور کوجان، دکتر هستی انصار و دکتر فاطمه برزگر، رابطان بین‌الملل گروه‌های آموزشی تغذیه جامعه، تغذیه بالینی، تغذیه سلولی و مولکولی و علوم و صنایع غذایی، دکتر میثم براتی، دکتر یحیی جلیل پیران، دکتر فردین جوانمردی و دکتر سپیده طالبی، اعضای هیأت علمی دانشکده و آمنه شهبازی، کارشناس مسئول روابط دانشگاهی و امور بین الملل دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی حضور داشتند.
بین‌المللی‌سازی؛ مسیر راهبردی توسعه دانشکده


در آغاز، دکتر جوانبخت ضمن قدردانی از تلاش‌های دکتر خدیجه میرزائی، معاون پیشین بین الملل دانشکده، بین‌المللی‌سازی را یکی از مهم‌ترین مسیرهای توسعه دانشکده در سطح منطقه و جهان عنوان کرد و گفت: تحقق این هدف نیازمند برنامه‌ریزی مستمر، حفظ کیفیت آموزشی و توجه ویژه به خدمات رفاهی دانشجویان بین‌الملل است. رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی با تأکید بر تنوع‌بخشی به برنامه‌های آموزشی، افزود: یکی از اولویت‌های اصلی دانشکده، ارائه رشته‌های متنوع برای دانشجویان بین‌الملل و از آن مهم‌تر، دیده‌شدن این رشته‌ها است.
وی تصریح کرد: در همین راستا تعداد رشته‌های پذیرنده دانشجوی خارجی افزایش یافته و هدف ما جذب بیشتر دانشجو و معرفی ظرفیت‌های علمی دانشکده به کشورهای منطقه است. هم‌اندیشی و بارش افکار اعضای این نشست می‌تواند منجر به ارائه راهکارهای موثر برای تحقق این هدف شود.
شفافیت شاخص‌ها و تمرکز بر افزایش جذب دانشجو


سپس دکتر سبحانی از زحمات و تلاش های معاون پیشین بین‌الملل تشکر کرد و گزارشی از عملکرد این معاونت در یک ماه گذشته ارائه کرد.
معاون بین الملل دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی با اشاره به تفاوت حوزه بین‌الملل با آموزش و پژوهش، اظهار داشت: در حوزه بین‌الملل، شاخص‌های ارزیابی بسیار روشن و شفاف است. با بررسی تعداد دانشجویان جذب‌ شده می‌توان به ‌راحتی میزان ارزآوری دانشکده را بررسی کرد.
وی ادامه داد: اولین هدف ما در معاونت بین‌الملل، افزایش تعداد دانشجویان خارجی است. در دوره قبل، دوره‌های آموزشی مناسبی تعریف شد اما متأسفانه هیچ‌کدام به مرحله اجرا نرسید.
دکتر سبحانی با اشاره به اینکه در حال حاضر عمده دانشجویان بین‌الملل ما در سه رشته دکترای علوم تغذیه، کارشناسی علوم تغذیه و کارشناسی ارشد تغذیه جامعه متمرکز شده‌اند، اظهار داشت: می توان از ظرفیت برنامه دکترای تخصصی استادمحور (New Route PhD) و تجارب اساتید موفق دانشکده برای افزایش جذب دانشجوی خارجی استفاده کنیم. همچنین حضور هدفمند اساتید در کنگره‌های بین‌المللی، پتانسیل بسیار بالایی برای جذب دانشجو دارد.
ظرفیت‌های گروه‌های آموزشی دانشکده و چالش‌های موجود


در ادامه نشست، رابط بین‌الملل گروه تغذیه بالینی به تشریح چالش‌های دوره های اعزام به خارج از کشور اساتید و دانشجویان پرداخت و گزارشی از فعالیت‌ها و دستاوردهای بین‌المللی یک‌ساله این گروه ارائه کرد.
دکتر ابراهیم پور تأکید کرد: گروه تغذیه بالینی از توانمندی بالایی برای همکاری‌های علمی مشترک با دانشگاه‌های چین برخوردار است.
دکتر جلیل پیران، عضو هیأت علمی گروه تغذیه جامعه نیز بر اهمیت اعطای بورسیه تحصیلی به متقاضیان بین المللی تأکید و برخی چالش‌ها و موانع موجود را که زمینه ساز کاهش جذب دانشجویان خارجی است را تشریح کرد.
همچنین دکتر براتی، عضو هیأت علمی گروه تغذیه سلولی و مولکولی، با تأکید بر اهمیت توسعه ارتباط با صنعت، تقویت تعاملات با سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی را در راستای تحقق اهداف بین‌المللی دانشکده ضروری دانست.
حضور هدفمند در کنگره‌ها و تقویت رویت‌پذیری بین‌المللی


در بخش پایانی این نشست رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی گفت: حضور گروهی اساتید در کنگره‌ها و سفرهای علمی برنامه‌ریزی‌شده می‌تواند به مدیریت هزینه‌ها و افزایش اثربخشی این حضور کمک کند.
دکتر سبحانی نیز با تأیید این دیدگاه، گفت: در گام نخست، بهتر است تمرکز حضور در کنگره‌ها، بر کشورهای منطقه باشد تا مشکلات اخذ ویزا و هزینه‌های بالا به حداقل برسد.
وی با تأکید بر رویکرد کلان بین‌الملل دانشگاه، افزود: هدف اصلی ما باید ارتقای رتبه دانشگاه باشد و نباید فعالیت‌های بین‌المللی صرفاً از منظر منافع فردی یا کوتاه‌مدت مالی دیده شود.همکاری‌های بین‌المللی شامل انتشار مقالات مشترک و برگزاری دوره‌های آموزشی، باید با نگاه راهبردی دنبال شوند.
معاون بین‌الملل دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی همچنین بر اهمیت فعالیت اساتید در فضای مجازی نیز تأکید کرد و گفت: دانشکده و گروه‌های آموزشی باید توجه بیشتری به رویت‌پذیری بین‌المللی در فضای مجازی داشته باشند، چرا که بسیاری از متقاضیان خارجی آشنایی کافی با اساتید و ظرفیت‌های علمی دانشکده ندارند.
وی اضافه کرد: از برنامه‌های آتی معاونت بین‌الملل دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، تولید کلیپ‌های معرفی به‌صورت مجزا برای هر گروه آموزشی است که اجرای آن نیازمند همکاری و همیاری اعضای هیأت علمی خواهد بود.
در پایان این نشست، سایر حاضران نیز به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود در حوزه بین‌الملل پرداختند و بر ضرورت هم‌افزایی، برنامه‌ریزی منسجم و مشارکت فعال اعضای هیأت علمی برای ارتقای جایگاه بین‌المللی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی نیز تأکید شد.

  • کد خبر : 315041
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه