نشست هم اندیشی اعضای هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی با اعضای دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
جلسه شورای عمومی دانشکده با حضور دکتر احمد اسمعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به منظور هم اندیشی درباره موضوعات تغذیه جامعه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی؛ در پی انتصاب دکتر احمد اسمعیل زاده به سمت مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشست شورای عمومی دانشکده یکشنبه 12تیر1401 با حضور دکتر احمد اسمعیل زاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه، دکتر پریسا ترابی ، سپیده دولتی و حسین فلاح کارشناسان دفتر بهبود تغذیه جامعه و اعضای هیات علمی دانشکده در سالن شورا برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر کشاورز ضمن تبریک به دکتر اسمعیل زاده، به سابقه فعالیت های و همکاری نزدیک خود با دفتر بهبود تغذیه در برگزاری کارگاه های آموزشی برای کارشناسان و پزشکان در سال های گذشته اشاره کرد و به توسعه همکاری های دفتر را با بدنه علمی دانشگاه ها را تاکید کرد.
دکتر محمدجواد حسین زاده رئیس دانشکده نیز ضمن بیان اهمیت اصلاح ساختار دفتر بهبود تغذیه در وزارت بهداشت، قرار گیری این واحد در جایگاه مناسب و مرتبط با معاونت های بهداشت، درمان و غذا دارو را تاکید کرد. ایشان به هدفمندی پژوهش ها در راستای نیازهای جامعه و انعکاس نیازهای پژوهشی وزارت بهداشت به دانشگاهها اشاره و علاوه بر این ایجاد شبکه تغذیه برای توسعه همکاریهای بین المللی با کشورهای منطقه و توسعه برنامه های مداخله ای با همکاری ارگان های بین المللی مانند WHO، یونیسف و دانشگاهها نیز تاکید کرد.
اگر نیازهای پژوهشی دفتر بهبود تغذیه را بدانیم ما میتوانیم به نوعی بازوی پژوهشی وزارت خانه باشیم.
در ادامه دکتر حامد پورآرام معاون آموزشی دانشکده نیز اظهار داشت: موضوع جدا شدن دفتر یا فعالیت آن به عنوان مجزا در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت در جهت ارتقای سطح عملکرد و اثر بخشی اقدامات بسیار مهم و حیاتی است. در حال حاضر امید است با حمایت های معاون محترم بهداشتی وزارت بهداشت و تلاشهای دکتر اسمعیل زاده به نتیجه مطلوب برسد. طی این چند سال دفتر بهبود تلاش کرد تا براساس کارها و توانمندی خود یا در واقع عملیات و مداخلاتی که در کشور انجام میدهد، این شاکله را تقویت کند.
وی افزود: همانگونه که سایر اعضای هیات علمی دانشکده نیز این موضوع را مورد تاکید قرار دادند، اولین کاری که باید صورت بگیرد، اصلاحات ساختاری است. طبیعی است که توسعهی همکاریهای درون و برون بخشی، اجرای مداخلات موثر بر امنیت غذا و تغذیه از نکاتی است که باید به آن توجه شود. نکتهی دیگری که برخی از همکاران نیز به آن اشاره داشتند، این است که اگر نیازهای پژوهشی دفتر بهبود تغذیه را بدانیم ما میتوانیم به نوعی بازوی پژوهشی وزارت خانه باشیم. همکاریهای نزدیک و گسترده با واحد برون بخشی مانندآموزش و پرورش، جهاد کشاورزی و … نیز از جمله الویت های مهم دفتر باید باشد. دانشکده ی ما هم با تمام توان هر جایی که لازم باشد در کنار شما خواهد بود و یقینا کمک خواهیم کرد.
دکتر مریم محمودی معاون بین الملل دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی پیشنهاد تشکیل کارگروههایی با محوریت اعضا هیئت علمی دانشگاههای کشور بر مبنای حوزه تخصصی کار ایشان جهت تدوین راهنماهای استاندارد، برگزاری کارگاههای ملی و بین المللی با همکاری استادان خارجی، اجرای پروژههای پژوهشی ملی و بین المللی و همین طور پروژههای مرتبط با صنعت محصول محور را ارائه کرد.
دکتر محمودی همچنین بر لزوم همکاری وزارت بهداشت از طریق دفتر بهبود تغذیه با دیگر وزارتخانهها و مراکز و صنایع از جمله وزارت آموزش پرورش جهت فرهنگ سازی رژیم غذایی سالم و تغذیه سالم مدارس و برگزاری کارگاههای آموزشی جهت مسئولین امر با بهره گیری از استادان بین المللی این حوزه تاکید کرد.
دکتر لیلا آزادبخت معاون پژوهشی دانشکده ابتدا بر ضرورت اصلاح ساختار دفتر بهبود تغذیه در وزارت بهدا شت و سپس به ضرورت اطلاع رسانی مناسب طرح ها و برنامه های دفتر به جامعه متخصصین تغذیه اشاره کرد. همچنین وی مطرح کرد: دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی چگونه می تواند در طرح ها و پروژه های تحقیقاتی دفتر بهبود تغذیه مشارکت کند و گفت: بهتر است معیار واگذاری طرحهای تحقیقاتی به دانشگاههای مختلف روشن شود. از طرفی پیشنهاد می شود اولویت های تحقیقاتی دفتر نیز در جهت حل مشکلات تغذیه ای جامعه مطرح و تعیین شود تا پایان نامه های دانشجویان نیز بطور هدفمند بر روی پاسخ و حل مشکلات جامعه متمرکز شود.
برای بهبود عملکرد این دفتر در وزارتخانه، درست کردن این ساختار جزو اولویتهای ما است.
دکتر احمد اسمعیل زاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه و عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی پس از شنیدن نقطه نظرات حاضرین، بیان کرد: یکی از اهداف دفتر، هماهنگی و همکاری نزدیک با دانشکده های تغذیه در 3 دانشگاه تهران، ایران و شهید بهشتی است که باید پیشنهادات آنها مطرح شود تا با استفاده از همکاری و حمایت اعضای هیات علمی و دانشجویان بتوانیم از حداکثر ظرفیتها در راستای برنامه های کلان ملی استفاده کنیم. ایشان افزودند، برای بهبود عملکرد این دفتر در وزارتخانه، درست کردن این ساختار جزو اولویتهای ما است. نکتهی دوم در مورد طرحهای پژوهشی این است که شایسته سالاری بشود و برنامه ها به واحدها و دانشگاههای توانمند واگذار شود. در واقع هدف ما در دفتر، پژوهش نیست و اگر قرار است پژوهشی انجام شود باید در راستای کمک به بهبود وضعیت تغذیه جامعه و عملیاتی نمودن برنامه های آتی دفتر باشد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه از اعضای هیات علمی دانشکده خواست برای کمک به توسعه برنامه های عملیاتی این دفتر در راستای امنیت غذا و تغذیه در همه سطوح جامعه همکاری موثر داشته باشند.
وی گفت: با تلاش مضاعف و هر چه بیشتر همکاران من در این دفتر امیدوارم در آینده شاهد اثرات مثبت تلاش ها و فعالیت های این حوزه در سطح جامعه باشیم. ایشان از همکاران و کارشناسان دفتر که سابقه بسیار خوبی در آنجا دارند تشکر و ابراز امیدواری کرد که بتوانیم با هم در جهت سلامت تغذیه مردم اقدامات موثری انجام دهیم.
برای مدیر کار نمیکنیم، بلکه برای جامعه کار میکنیم
دکتر پریسا ترابی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه و کارشناس تغذیه جوانان، میانسالان و سالمندان و برنامه تحول سلامت وزارت بهداشت ضمن ابراز خرسندی از شروع فعالیت دکتر احمد اسمعیل زاده به عنوان مدیردفتر بهبود تغذیه جامعه بیان کرد: که همهی ما هدفمان یکی است و ما هم به عنوان کارشناسان دفتر برای مدیر کار نمیکنیم، بلکه برای جامعه کار میکنیم و وقتی که همسو هستیم خیلی با سرعت و با انگیزه بیشتری حرکت خواهیم کرد.
سپیده دولتی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: تمام سایتهای دفاتر در وزارت بهداشت یکپارچه شده است و درواقع سایت دفتر بهبود تغذیه تغییر پیدا کرده و ما آیتمهای مختلفی از جمله فیلمهای آموزشی، کتابهایی که چاپ شده و فایل الکترونیکی آنها روی سایت قرار گرفته و همچنین بخش تغذیه در مناسبتها و اماکن بر روی سایت دفتر فعال می باشد.
در ادامه اعضای هیات علمی گروههای آموزشی دانشکده به بیان نظرات و پیشنهادات خود در راستای بهبود تغذیه جامعه پرداختند.
ارسال نظر