دانشکده تغذیه و رژیم شناسی | تشریح تحولات آموزشی و پژوهشی در نشست هیئت رئیسه دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌ شناسی با گروه آموزشی تغذیه بالینی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1404/07/28 - 09:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 297
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

تشریح تحولات آموزشی و پژوهشی در نشست هیئت رئیسه دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌ شناسی با گروه آموزشی تغذیه بالینی

نشست سالانه هیئت رئیسه دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران با مدیر گروه و اعضای هیئت علمی گروه آموزشی تغذیه بالینی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۴ برگزار شد، دکتر محمدحسن جوانبخت، رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دکتر کوروش جعفریان، مدیر گروه آموزشی تغذیه بالینی و معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر غلامرضا محمدی فارسانی، دکتر ابراهیم مولایی آقایی، دکتر مونا پورقادری و محمدرضا حبیبی، معاونان پژوهشی، آموزشی، دانشجویی فرهنگی و اداری و مالی دانشکده و دکتر محمدجواد حسین زاده عطار، دکتر حسین ایمانی، دکتر حامد محمدی، دکتر سمیه اصغری ماهی آبادی، دکتر ثریا ابراهیم پورکوجان، دکتر راضیه خالوئی فرد و دکتر مهدی صادقیان، دیگر اعضای هیأت علمی این گروه آموزشی حضور داشتند. 
در آغاز، دکتر جوانبخت ضمن خیرمقدم به حاضران، هدف اصلی از برگزاری دیدار هیأت رئیسه دانشکده با گروه‌های آموزشی را آگاهی از مهمترین فعالیت‌های آن‌ها، طرح دغدغه‌ها و چالش‌های اساتید و اعضای هیأت علمی و ارائه راهکار‌هایی برای ارتقا و توسعه گروه‌ها عنوان کرد.
رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی همچنین با اشاره به فعالیت خوب و مؤثر کلینیک تخصصی دانشکده و قدردانی از زحمات دکتر سید علی کشاورز، استاد پیشکسوت گروه تغذیه بالینی، دکتر جعفریان، مدیر گروه آموزشی تغذیه بالینی و حبیبی، معاون اداری و مالی دانشکده در مسیر راه‌اندازی آن، ابراز‌ امیدواری کرد که با مشارکت بیشتر اعضای هیأت علمی، این مجموعه در مسیر رشد و پیشرفت گام بردارد. 
وی همچنین بر اهمیت آشنایی دانشجویان علوم تغذیه و تغذیه بالینی با مهارت‌های بالینی (اسکیل لب) تأکید و خاطرنشان کرد: دانشجویانی که بخشی از دوره آموزشی خود را در بیمارستان می‌گذرانند، در قالب یکی از واحد‌های درسی خود می‌توانند چون دانشجویان پزشکی با مهارت‌های بالینی آشنا شوند این رویکرد نقش مهمی در افزایش کیفی آموزش آن‌ها و آینده فعالیتشان در مراکز درمانی خواهد داشت.


تسریع در تصویب طرح‌های پژوهشی و تحول در ساختار آموزشی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی
پس از آن دکتر محمدی فارسانی، وضعیت منابع پژوهشی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی را قابل قبول توصیف کرد و افزود: اگر چه سقف‌هایی برای مقاطع ارشد و دکترای تخصصی در نظر گرفته شد اما بستر انجام پژوهش در حیطه‌های مختلف همچنان به طور کامل وجود دارد.
معاون پژوهشی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی اضافه کرد: با مساعدت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، تصویب طرح‌های پژوهشی سرعت گرفته و حدود ۶۰ درصد از هزینه طرح در ابتدای کار به محقق و مجری پرداخت می‌شود.
وی تسریع در روند پایان‌نامه دانشجویان رشته تغذیه ورزشی را نیز ضروری دانست و افزود: معاونت پژوهشی دانشکده آمادگی دارد تا با تمهیداتی به تسهیل روند پایان‌نامه‌های دانشجویان این رشته کمک کند.
دکتر مولایی نیز به بیان توضیحاتی در خصوص مباحث روز آموزشی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی پرداخت و بخشی از فعالیت‌های انجام شده برای ساماندهی دانشکده از جمله اختصاص رشته‌ها به گروه‌های آموزشی و مشخص کردن متولی واحد‌ها برای تدریس را تشریح کرد. معاون آموزشی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی تصریح کرد: همچنین در تلاشیم تا با توزیع صحیح واحدها در گروه‌های آموزشی، نسبت به ساماندهی آن‌ها اقدام کنیم.
در ادامه، دکتر پورقادری با ابراز خرسندی از حضور در این گردهمایی و ایجاد فرصتی برای گفتگوی سازنده با اساتید و آگاهی از مسائل و نیاز‌های آن‌ها، گفت: این رویکرد در کنار بهبود عملکرد اعضای هیأت علمی به برنامه‌ریزی برای آینده بهتر و موفقتر دانشکده کمک می‌کند.
معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی با اشاره به تأثیر انجام فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی در افزایش انگیزه دانشجویان، از اعضای هیأت علمی حاضر خواست دیدگاه‌ها و پیشنهاد‌های خود را در خصوص اقداماتی که موجب بهبود تعامل اساتید با دانشجویان و تقویت مشارکت آن‌ها می‌شود، اعلام کنند.
معاون اداری و مالی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی نیز با اشاره به مرتفع شدن بخش مهمی از مشکلات مالی این مجموعه، بر لزوم ارتقای زیرساخت‌های کامپیوتری دانشکده تأکید کرد.
حبیبی مشارکت بیشتر اعضای هیأت علمی به ویژه گروه تغذیه بالینی در کلینیک تخصصی دانشکده را در درآمدزایی بیشتر این مجموعه مؤثر دانست و گفت: درآمد حاصل از فعالیت این مجموعه و ارتباط مؤثر با بخش صنعت نقش مؤثری در ارتقا و توسعه دانشکده خواهد داشت.


تأکید بر حفظ استقلال گروه‌های آموزشی و توسعه فعالیت بین‌المللی اساتید دانشکده
در بخش بعدی این نشست دکتر جعفریان، مدیر گروه تغذیه بالینی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص فعالیت‌های این گروه، به بیان مهمترین مسائل و دغدغه‌های موجود پرداخت.
وی با اشاره به فعالیت‌های گروه تغذیه بالینی برای ایجاد رشته مقاطع جدید و به صورت خاص رشته تغذیه ورزشی، اظهار داشت: این گروه آموزشی درصدد راه‌اندازی مقطع دکترای تخصصی رشته تغذیه ورزشی است.
مدیر گروه تغذیه بالینی افزود: حفظ استقلال گروه‌های آموزشی و نظرخواهی از آن‌ها پیش از تصویب موضوعات در جلسات تصمیم ساز دانشکده نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد. این رویکرد ضمن حفظ انگیزه اساتید از سردرگمی گروه‌های آموزشی جلوگیری می‌کند.
وی اضافه کرد: علی رغم دستاورد‌های خوب دانشکده در حوزه آموزش و پژوهش، اساتید حضور کمرنگی در فعالیت‌ها و برنامه‌های بین‌المللی از جمله همایش‌ها و کنگره‌های خارج از کشور دارند. این در حالی است که اجرای برخی برنامه‌ها چون سمینار‌ها و وبینار‌های آنلاین با صرف کمترین هزینه‌ها امکان‌پذیر است.
معاون بین‌الملل دانشگاه خواستار توجه جدی به مقوله رسالت اجتماعی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی شد و بیان داشت: در این راستا گسترش فعالیت اعضای هیأت علمی در شبکه‌های اجتماعی علمی و افزایش ارتباط با اساتید و متخصصان داخل و خارج از کشور ضروری به نظر می‌رسد.
دکتر جعفریان از تلاش برای توسعه فعالیت گروه تغذیه بالینی در شبکه‌های اجتماعی و ارتباط با بخش صنعت خبر داد و افزود: به طور حتم این رویه به گسترش دایره ارتباطات اساتید ما کمک می‌کند و مشتریان بیرونی را افزایش خواهد داد.
وی همچنین توضیحاتی در خصوص کندی روند پایان‌نامه دانشجویان رشته تغذیه ورزشی ارائه کرد و در پایان از معاونت دانشجویی فرهنگی دانشکده خواست اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی برای دانشجویان را به طور جد پیگیری کند.
در این بخش همچنین سایر اعضای هیأت علمی گروه تغذیه بالینی مهمترین چالش‌های پیش رو در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی را مطرح کردند.


مسئولیت کامل رشته‌ها به گروه‌ها واگذار شد؛ قوانین گروه‌های آموزشی تسری نمی‌یابد

دکتر جوانبخت در جمع‌بندی این نشست از تحقق یکی از دغدغه‌های اصلی خود یعنی تغییر ساختار دانشکده از حالت گروه آموزشی به مدل دانشکده‌ای خبر داد.
رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی تصریح کرد: مسئولیت رشته به گروه آموزشی مربوطه واگذار شده است.
وی یادآور شد: با توجه به تفاوت‌های گروه‌های آموزشی (از نظر تعداد واحد و اعضای هیأت علمی)، قوانین مصوب یک گروه به گروه دیگر تسری نخواهد یافت.
دکتر جوانبخت بر اهمیت توسعه بین‌المللی‌سازی در دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی تأکید کرد و از معاون بین‌الملل دانشگاه خواست این مجموعه را در حوزه بازاریابی بین‌المللی یاری و زمینه افزایش جذب دانشجویان خارجی در دانشکده را فراهم کند.

  • کد خبر : 307639
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه