کارگاه 2 روزه جامع نوتریژنومیکس و تکنیک های تئوری و عملی بیان ژن در دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
کارگاه 2 روزه جامع نوتریژنومیکس و تکنیک های تئوری و عملی بیان ژن، از سری کارگاه های طرح ارتباط با صنعت، 20 و 21 اسفند1402 از ساعت 8 تا 15 در دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، کارگاه 2 روزه جامع نوتریژنومیکس و تکنیک های تئوری و عملی بیان ژن، از سری کارگاه های طرح ارتباط با صنعت، 20 و 21 اسفند 1402 از ساعت 8 تا 15 در دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. روز اول این کارگاه به صورت تئوری و در سالن کنفرانس و روز دوم به صورت عملی در آزمایشگاه بیوشیمی و تغذیه و آزمایشگاه سلولی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی برگزار شد.
نوتریژنومیکس و تکنیک های تئوری بیان ژن
دکتر غلامرضا محمدی فارسانی، دانشیار علوم تغذیه گروه آموزشی تغذیه بالینی، نوتریژنومیکس و نوتریژنتیک، تغذیه شخصی سازی شده و تاثیر و نقش آن در بالین را بیان کرد.
دکتر نیلوفر رسائی، دکترای تخصصی علوم تغذیه، عضو بنیاد ملی نخبگان و سازمان استعدادهای درخشان، درباره روش های استخراج RNA، بررسی خلوص و کمیت RNA های استخراجی با دستگاه نانودراپ اسپکتروفوتومتر و همچنین نحوه سنتز cDNA، با دستگاه PCR مطالبی را ارائه کرد.
در این کارگاه دکتر هستی انصار، استادیار علوم تغذیه گروه آموزشی تغذیه سلولی مولکولی، تکثیر و پلیمریزاسیون ژن مورد نظر با کمک انجام واکنش PCR، همچنین نقش و نحوه عملکرد دستگاه PCR و تفسیر داده های آن را تشریح کرد.
همچنین، دکتر هدی درخشانیان، استادیار علوم تغذیه گروه آموزشی تغذیه سلولی مولکولی ، Real time PCR و تفسیر داده های آن، و نحوه کاربرد و ارائه داده ها به عنوان بخشی از تکنیک های تئوری بیان ژن را در این کارگاه آموزش داد.
دکتر میثم براتی، دکترای تخصصی علوم تغذیه و هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از ژل الکتروفورز، اجزای آن، نحوه ساخت و عملکرد آن و همچنین تفسیر داده های نهایی ژل الکتروفورز مباحثی را مطرح کرد.
تکنیک های عملی بیان ژن
دکتر رسائی، ضمن آموزش تکنیک های عملی بیان ژن، استخراج RNA و بررسی خلوص و کمیت RNA های استخراجی با دستگاه نانودراپ اسپکتروفوتومتر را نیز به صورت عملی به شرکت کنندگان نشان دادند. سپس شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند و این مراحل را مجدد انجام دادند. در مرحله دوم سنتز cDNA و تکثیر و پلیمریزاسیون ژن مورد نظر با کمک انجام واکنش PCR در دستگاه ترموسایکلر، بیان ژن های هدف و ژن رفرنس با ساخت مسترمیکس ها و دستگاه Real time PCR آموزش داده شد.
ارسال به دوستان