ژورنال کلاب کیهان لطفی دانشجوی دکتری علوم تغذیه با موضوع : ارتباط بین دریافت چربی گیاهی و حیوانی با خطر مرگ و میر کل و مرگ و میر قلبی عروقی
جلسه ژورنال کلاب کیهان لطفی دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه با عنوان: ارتباط بین دریافت چربی گیاهی و حیوانی با خطر مرگ و میر کل و مرگ و میر قلبی عروقی؛ با حضور استادان و جمعی از دانشجویان سه شنبه 15 آبان 1403 به صورت حضوری در سالن کنفرانس دانشکده برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، جلسه ژورنال کلاب کیهان لطفی دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه با عنوان: ارتباط بین دریافت چربی گیاهی و حیوانی با خطر مرگ و میر کل و مرگ و میر قلبی عروقی؛ با حضور استادان و جمعی از دانشجویان سه شنبه 15 آبان 1403 به صورت حضوری در سالن کنفرانس دانشکده برگزار شد.
این مطالعه بر روی جمعیتی بالغ بر ۴۰۰۰۰۰ نفر از بزرگسالان آمریکایی انجام شد. محققین مقاله به بررسی ارتباط بین دریافت غذایی چربی گیاهی و حیوانی و منابع تامین کننده آنها با خطر مرگ و میر پرداختند. نتایج این مطالعه نشان داده دریافت بالاتر چربی های گیاهی با کاهش خطر مرگ و میر کل و مرگ و میر قلبی عروقی و دریافت بالاتر چربی حیوانی با خطر بالاتر مرگ و میر کل و ناشی از بیماری های قلبی عروقی همراه می باشد. نتایج مطالعه همچنین نشان داد ارتباط معکوس ذکر شده برای دریافت بالاتر چربی حاصل از غلات و روغن های گیاهی معنادار می باشد. بعلاوه ارتباط مستقیم مشاهده شده بین چربی حیوانی و خطر مرگ و میر برای چربی حاصل از تخم مرغ و لبنیات معنادار و قابل توجه باقی ماند. نتایج حاصل از جانشینی منابع چربی گیاهی با منابع حیوانی، به ازای هر ۵ درصد از انرژی، رابطه ی معکوس و معناداری را با خطر مرگ و میر نشان داد.
در نهایت، این مطالعه ارتباط معکوس بین دریافت بالاتر چربی گیاهی با خطر مرگ و میر و ارتباط مستقیم بین دریافت بالاتر منابع حیوانی با خطر مرگ و میر را نشان داد.
ارسال نظر