• تاریخ انتشار : 1402/08/23 - 11:08

جلسه ژورنال کلاب الهام حججی دانشجوی دکتری تخصصی سیاست‌های غذا و تغذیه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران

جلسه ژورنال کلاب الهام حججی دانشجوی دکتری تخصصی سیاست‌های غذا و تغذیه با عنوان: چرا سیاست های مالیات بر نوشابه‌‍ های شیرین باعث کاهش خرید آنها در خانوارهای ایرانی نشده است؛ در دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران،  دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، جلسه ژورنال کلاب الهام حججی دانشجوی دکتری تخصصی سیاست‌های غذا و تغذیه با عنوان: چرا سیاست های مالیات بر نوشابه‌‍ های شیرین باعث کاهش خرید آنها در خانوارهای ایرانی نشده است؛ با حضور استادان و جمعی از دانشجویان دوشنبه 22 آبان 1402 به صورت حضوری در سالن کنفرانس دانشکده برگزار شد.

حججی بیان کرد: این مطالعه ترکیبی در چهار مرحله در سال 2017 انجام شد، مرحله اول: یک مرور متا درباره سیاست‌های مالی در دهه گذشته، مرحله دوم: جمع‌آوری داده‌های موجود در مورد تولید نوشابه‌های نرم، قیمت و هزینه خانوار در دوره دهه گذشته، مرحله سوم: انجام 19 مصاحبه نیمه‌ساختاری با افراد کلیدی و مرحله چهارم: برگزاری یک ملاقات ملی برای دستیابی به توافق در مورد توصیه‌ها و پیامدهای آینده.بررسی اسناد نشان داد که بر اساس مفاد دائمی برنامه‌های توسعه ملی ایران، وزارت بهداشت و آموزش پزشکی (MOHME) باید لیست محصولات تهدید‌آمیز برای سلامت را اعلام کند تا مالیات بر آنها را افزایش دهد. دولت مجاز به اعمال مالیات بر نوشابه‌های شیرین‌شده تولید داخلی و وارداتی است. هزینه خانوار متوسط بر روی نوشابه‌های شیرین‌شده در خانوارهای روستایی و شهری ایران در دوره 2006 تا 2016 افزایش یافت، به رغم مالیات. در نظر کارآگاهان کلیدی مختلف، تنها مالیات ارزش افزوده (VAT) اجرا شد و بخش‌های دیگر از جمله مالیات و عوارض مورد بحث قرار گرفت.

• گروه خبری : ژورنال کلاب,ویژه دانشگاه,معاونت آموزشی