متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/02/12 - 10:51
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 110
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

سمینار "بررسی ارتباط دریافت پروتئین کل، پروتئین حیوانی و پروتئین گیاهی در دوران بارداری وقبل بارداری و خطر دیابت بارداری: مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات مشاهده ایی"

سمینار " بررسی ارتباط دریافت پروتئین کل، پروتئین حیوانی و پروتئین گیاهی در دوران بارداری وقبل بارداری و خطر دیابت بارداری: مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات مشاهده ایی" با سخنرانی راضیه سادات طبائی فرد دانشجوی ارشد علوم تغذیه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، سمینار " بررسی ارتباط دریافت پروتئین کل، پروتئین حیوانی و پروتئین گیاهی در دوران بارداری وقبل بارداری و خطر دیابت بارداری: مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات مشاهده ایی" با سخنرانی راضیه سادات طبائی فرد دانشجوی ارشد علوم تغذیه، 11 اردیبهشت 1402 در سالن شورای دانشکده با حضور استادان و دانشجویان برگزار شد. 

هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین دریافت پروتئین غذایی و خطر دیابت بارداری می باشد.

دیابت بارداری یکی از عوارض رایج دوران بارداری است که عوارض طولانی مدت بر مادر و فرزند دارد. دیابت بارداری بار مالی سنگینی بر خانواده و جامعه دارد و یکی از مشکلات مهم بهداشت عمومی است. سن، BMI، سابقه ی ابتلا به دیابت بارداری، سابقه ی ابتلای خانوادگی دیابت، فعالیت فیزیکی و عوامل رژیم غذایی از عوامل خطر دیابت بارداری است. در دوران بارداری نیاز به پروتئین افزایش می یابد و پروتئین یکی از تعدیل کننده های مهم متابولیسم گلوکز می باشد. نتایج در رابطه با پروتیئن دریافتی و دیابت بارداری قطعی نیست.

پروتئین بالا باعث خستگی یا نارسایی پانکراس از طریق کاهش آستانه گلوکز و القای ترشح انسولین می شود. پروتئین بالا باعث هایپرانسولینمیا می شود. هایپر انسولینمیای طولانی مدت باعث کاهش حساسیت بافت ها به عملکرد انسولین می شود و مقاومت انسولین ایجاد می کند. پروتئین حاوی اسیدآمینه های شاخه دار است که باعث فعال شدن سیگنالینگ mTOR می شود که باعث فسفریلاسیون IRS1 و سرکوب IRS و در نتیجه کاهش حساسیت انسولین می شود.

نتایج این متاآنالیز به ما نشان داد که مصرف پروتئین در دوران بارداری بر خلاف قبل از بارداری، با خطر دیابت بارداری ارتباط دارد. علاوه بر این، مصرف بالاتر پروتئین کل در دوران بارداری با افزایش خطر دیابت بارداری مرتبط است. در حالی که بین مصرف پروتئین حیوانی و گیاهی دوران بارداری هیچ ارتباط معناداری دیده نشد. مطالعات کوهورت بیشتری برای تایید این نتایج نیاز است.

استاد راهنمای این سمینار دکتر لیلا آزادبخت عضو هیات علمی گروه تغذیه جامعه و داوری آن به عهده  دکتر سمیه اصغری عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی بود. 

  • گروه خبری : معاونت پژوهشی,وبینار ها و سمینارها
  • کد خبر : 233464
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه