سمینار "بررسی اثر امولسیون های لیپیدی برپایه روغن زیتون بر فاکتورهای التهابی در تغذیه پرنترال"
سمینار " بررسی اثر امولسیون های لیپیدی برپایه روغن زیتون بر فاکتورهای التهابی در تغذیه پرنترال" با سخنرانی فائزه گراوند دانشجوی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، سمینار " بررسی اثر امولسیون های لیپیدی برپایه روغن زیتون بر فاکتورهای التهابی در تغذیه پرنترال" با سخنرانی فائزه گراوند دانشجوی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، 30 اردیبهشت 1402 در سالن شورای دانشکده با حضور استادان و دانشجویان برگزار شد.
هدف از این سمینار بررسی اثر امولسیون های لیپیدی برپایه روغن زیتون بر فاکتورهای التهابی CRP، IL-6 و TNF-a در تغذیه پرنترال می باشد. با توجه به آن که بیماران بستری درصورتی که نتوانند ازتغذیه انترال استفاده کنند و یا نیازهایشان از طریق انترال تامین نشود، به تغذیه پرنترال نیازمند هستند. امولسیون های لیپیدی برای تامین انرژی و اسیدهای چرب ضروری در تغذیه پرنترال استفاده می شوند. یکی از امولسیونهای لیپیدی رایج، امولسیون لیپیدی برپایه روغن سویا میباشد اما با توجه به آن که پیشساز پروستاگلاندینها و ترومبوکسانهای پیش التهابی میباشد، با امولسیونهای لیپیدی دیگری مانند Clinoleic و SMOF که برپایه روغن زیتون میباشند، جایگزین شدهاند. از آن جایی که امولسیونهای لیپیدی برپایه روغن زیتون از نظر ایمونولوژیکی خنثی هستند و تاثیر بسیار کمی بر عملکرد نوتروفیلها و تاثیری بر لنفوسیتها ندارند نتوانستند باعث کاهش فاکتورهای التهابی موردنظر شوند. همچنین با توجه به محتوای روغن سویا و اسیدهای چرب اشباع موجود در این امولسیونها، افزودن آلفا-توکوفرول است که خاصیت التهابی آنها را خنثی می کند.
استاد راهنمای این سمینار دکتر لیلا آزادبخت عضو هیات علمی گروه تغذیه جامعه و داوری آن به عهده دکتر هستی انصار عضو هیات علمی گروه تغذیه سلولی و مولکولی بود.
ارسال نظر